05.09.2010.

Logowanie

Nie pamiętam hasła
Konto? Zarejestruj się!
Stwórz aktywa
Forum aktywów
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
Kreatywność w biznesie (1 wejść)
_GEN_GOTOBOTTOM Odpowiedz

TEMAT: Kreatywność w biznesie

admin (Admin)
Admin
graph
Kreatywność w biznesie 2008/10/15 15:58 Oklaski: 0  
Często słyszy się stwierdzenie:"Rozkręciłbym biznes, ale nie mam kasy"
Pytanie: czy kasa jest niezbędna przy rozkręcaniu biznesu
A gdyby tak zadać inne pytanie:"Co mam zrobić aby zdobyć to co jest mi potrzebne do rozkręcenia biznesu"
Mam tutaj na myśli wymianę barterową.
Przykłady
1. umiesz programować i potrafisz tworzyć strony internetowe ale nie stać cię na własny serwer
rozwiązanie: możesz zaproponować jakiejś firmie, że zbudujesz im stronę i ja poprowadzisz (będziesz administrował) w zamian za wydzierżawienie ci miejsca na serwerze tej firmy
2. chcesz rozpocząć budowę, ale nie chcesz ponosić kosztów wykopu (pieniądze będą ci potrzebne w dalszej budowie)
rozwiązanie: możesz dać ogłoszenie, że oddasz ziemię, ale odbiorca sam sobie ją wykopie
3. chcesz ogrodzić teren na którym będziesz prowadził jakąś działalność - nie musisz ponosić kosztów tego ogrodzenia
rozwiązanie: możesz zwrócić się do firmy o pomoc - ona ogrodzi twój teren a w zamian ty udostępnisz część tego ogrodzenia na jej reklamy - samo możesz sprawdzić ile kosztują bilbordy

na pewno takich kreatywnych rozwiązań jest wiele
zapraszam do dyskusji
podzielcie się swoimi pomysłami
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
_GEN_GOTOTOP Odpowiedz
Copyright 2007 Best of Joomla, Powered by FireBoard
Polska adaptacja JoomlaPL TeamPobierz nagłówki ostatnich postów.
Webmedie.dk Webdesign Joomla CMS Hjemmeside
Strona pozycjonowana przez Darmowe Pozycjonowanie
Wino - elektronarzędzia - telewizja internetowa - Pendrive - biżuteria - Tworzenie Stron www - mieszkania na sprzedaż - Mieszkania Trójimasto